Divine, aan haar lot overgelaten…

Gepubliceerd op 8 april 2015 om 18:31

De 32-jarige Divine, letterlijk vel over been alsof ze net uit Buchenwald kwam, werd in juni 2013 door haar wanhopige man binnengebracht. Ze was 3 weken voordien in een ander ziekenhuis geopereerd. Er was een eierstokcyste verwijderd, maar de patiënte werd niet goed opgevolgd. Haar buik lag open, de wonde zat vol fistels en gaten en de stoelgang lag midden in haar wonde.

Er werd gestaakt in het andere ziekenhuis verderop in Bumba. Alle patiënten werden de deur gewezen. In welke toestand ze zich ook bevonden, de poort ging onverbiddelijk dicht.
De werkomstandigheden in het andere ziekenhuis zijn erbarmelijk: alle deftig materiaal dat er wordt geleverd, wordt door artsen en verpleegkundigen meegenomen naar huis.

Het zou geen gemakkelijke ingreep worden: alles weer netjes op zijn plaats krijgen, necroseweefsel wegsnijden, hechten, enz. Bovendien was Divine heel erg verzwakt, had ze heel veel bloed verloren en was een infuus aanleggen moeilijk. De nieuwe aspirator was een welkom en noodzakelijk instrument! Ook ditmaal leverde Dr. Trésor prachtig werk. De patiënte had ’s anderendaags al de kracht om dankbaar te glimlachen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.